Græs til får

Græs og hvidkløver er grundlaget i fåreholdet. Fårene er bare et redskab til at udnytte græsset. Det er den new zealandske fåreavlers syn på driften af sit landbrug. Så i den optik skal vi se på fåret som et spændende og udfordrende redskab til at høste græs på. At der er mange udfordringer ved at lade fårene gøre arbejdet frem for maskinen er jo klart nok.

Fodring med fuldfoder

Kan fodring med fuldfoder øge indtjeningen ? Fodring med fuldfoder kan give højere dagligt foderindtag ved moderfår under diegivning og højere lammetilvækst fra fødsel til fravænning, medens snitning af græsensilagen er tilstrækkelig til at opnå en høj tilvækst fra fravænning til slagtning.

Vinterfodring

Vinterfodring
Der er gevinst ved at have billige fodermidler i planen. Det har været et godt græsår, med masser af nedbør og vækst i græsmarkerne. Og for dem, hvor vejret og mulighed for rettidighed har været til stede, så har der kunnet høstes 10-20 pct. mere grovfoder end normalt. For dem er grundlaget lagt for en billig vinterfodring, fordi de kan nu nøjes med 10 -20 pct. mindre indkøb af tilskudsfoder.

Videoer

Aktuelt

Græs til får

Græs og hvidkløver er grundlaget i fåreholdet. Fårene er bare et redskab til at udnytte græsset.…

Fodring med fuldfoder

Kan fodring med fuldfoder øge indtjeningen ? Fodring med fuldfoder kan give højere dagligt…

Vinterfodring

Vinterfodring Der er gevinst ved at have billige fodermidler i planen. Det har været et godt…